Aktualitet

Unë jam studenti. Unë jam Liria!

Nga: Flutura Açka

Unë jam studenti. Unë jam Liria

Kur çast i mbramë thërret e lëshon za,
Se lëngon e kërrusur, shqyer Shqipëria,
Zgjohem nga mpirja, ec botën n’këmbë.
Unë jam studenti. Unë jam Liria.

N’sarkazëm më tallin pushtë e langonj,
Dhe Atdheun ku ku, në kurth

Lexo më shumë

Emisione televizive të dedikuara për Diasporën

Qeveria shqiptare ka miratuar projekt/vendimin e propozuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën Pandeli Majko për “Prodhimin, Transmetimin dhe Financimin e emisioneve të posaçme televizive, arsimore dhe kulturore të dedikuara për Diasporën. 

Lexo më shumë

Edi Rama për Mid'had Frashërin

“Në u dashtë të vdesësh, pa kurrfarë pengje mbetur,
Do të doja të ndodhte n’at muzg, ku Lavdia shpaloset mbi shtratin e fjetur,
Dhe Mëmëdhenë mes gëzimesh, mes të kremtesh më rrëfen”
Kështu

Lexo më shumë

'Si s’të desha pak më shumë'

Nga: Ndue Ukaj

Poezia-dashuri e përhershme për fjalën, njeriun, mungesën. Një melodi shpirti, që na zgjon në agimet e bukura, si cicërimat e zogjve që tregojnë madhështinë e fushave dhe të maleve, ku paqja shtrihet

Lexo më shumë