Aktualitet

Edi Rama për Mid'had Frashërin

“Në u dashtë të vdesësh, pa kurrfarë pengje mbetur,
Do të doja të ndodhte n’at muzg, ku Lavdia shpaloset mbi shtratin e fjetur,
Dhe Mëmëdhenë mes gëzimesh, mes të kremtesh më rrëfen”
Kështu shkruante 110 vjet më parë, një djalosh i quajtur Charles

Lexo më shumë

Maqedoni, parlamenti miraton ndryshimin e emrit

Nga: Isak Ramadani

Parlamenti i Maqedonisë miratoi të premten një propozim për të ndryshuar emrin e vendit, duke e sjellë një hap më afër zgjidhjes mosmarrëveshjen shumëvjeçare me Greqinë për këtë çështje.

Tetëdhjetë deputetë në parlamentin me 120 vende votuan në

Lexo më shumë

'Si s’të desha pak më shumë'

Nga: Ndue Ukaj

Poezia-dashuri e përhershme për fjalën, njeriun, mungesën. Një melodi shpirti, që na zgjon në agimet e bukura, si cicërimat e zogjve që tregojnë madhështinë e fushave dhe të maleve, ku paqja shtrihet

Lexo më shumë