Trashëgimi

Arbëreshët e Zarës në Kroaci-Nga Alfred Papuçiu

Bashkëkombësit kudo që janë në Europë, në Amerikë, Australi, Amerikë Latine e gjetiu bëjnë një shërbim për mbajtjen gjallë të frymës kombëtare, edhe përkohësisht jashtë tokës mëmë. Këtë mendoja kur nga shtypi mora vesh se Presidenti i Republikës

Lexo më shumë

Na ishte njëherë-Kafe 'KURSAL'

Nga: Klodi Stralla

Ndërkohë që “Rilindasit” e sotëm kanë përveshur llërët për të prishur edhe ato pak gjëra që kanë mbetur nga e kaluara e kryeqytetit, për të ngritur në truallin e tyre kulla shumëkatshe, Tirana e

Lexo më shumë

Rexhep Qosja për Ismail Qemalin

Një fund dhe një fillim

Këtë vit, 2019, e shënojmë 100 vjetorin e ndarjes nga jeta të Babait të Pavarësisë së Shqipërisë, Ismail Qemalit.

Ismail Qemali është personalitet me rëndësi të madhe në

Lexo më shumë