Trashëgimi

Llogara: Pistë Olimpike Fluturimesh

Në faqen e saj në Facebook, Bashkia Himarë është shumë aktive duke e mbajtur lexuesin të informuar rreth të rejave të qytetit. Së fundmi administratorët e faqes kanë postuar fotografi fantastike nga Llogaraja.

"10 fotografi shumë të bukura të

Lexo më shumë

Trashëgimia natyrore e Shqipërisë

“Trashëgimia natyrore e Shqipërisë” (Vlerat, rreziqet dhe menaxhimi) është libri më i ri nga Prof. Dr. Perikli Qiriazi, botim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë.

Sipas studiuesit Qiriazi kur pjesë e trashëgimisë janë vlera të mjedisit natyror

Lexo më shumë

Bukuritë malore shqiptare

 

Parku Kombëtar i Thethit- Ndodhet në një distancë prej 70 km nga qyteti i Shkodrës në zemër të alpeve shqipëtare. Parku në fjalë ka një sipërfaqe prej 2.630 hektarë dhe shtrihet në një lartësi që

Lexo më shumë

O Moj Shqypni!

Nga: Pashko Vasa

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,

Kush te ka qitë me krye n'hi?

Ti ke pas kenë një zojë e randë,

Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Ke pasë shumë t'mira e begati,

Me varza t'bukura e me djelm

Lexo më shumë

Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës

Muzeu Kombëtar Etnografik i Krujës është muzeu më unik i Shqipërisë dhe ndër më të rrallët në Ballkan. Ndodhet brenda lagjes “Kala” dhe si banesë i takon shtresës së pasur feudale me karakter të

Lexo më shumë

Naim Frashëri: Bagëti e Bujqësi

O malet' e Shqipërisë e ju o lisat' e gjatë!

Fushat e gjëra me lule, q'u kam ndër mënt dit' e natë!

Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt' e kulluar!

Çuka, kodra, brinja, gërxhe dhe pylle të

Lexo më shumë