Trashëgimi

Parqet Arkeologjike Shqiptare

Pasuritë që kemi trashëguar si komb janë të shumta. Mes trashëgimive kulturore shqiptare renditen edhe parqet arkeologjike.

1. Finiqi ndodhet 8 km në lindje të qytetit të sotëm të Sarandës dhe rreth 20 km larg kufirit Grek. Në antikitet territori

Lexo më shumë

Brenda Muzeut të Onufrit

Nëse shkon të vizitosh Kalanë e Beratit ndonjë ditë, mos e lër pa parë Muzeun e Onufrit, i cili mban këtë emër për nder të njërit prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shek. XVI.

Koleksioni i muzeut përbëhet nga 173 objekte të përzgjedhura

Lexo më shumë

Made in Albania

Produkte shqiptare si këto i kërkon gjithë bota 

E keni parasysh kur hani sallatë domate dhe nuk ju shijon si më parë? Nuk ka as aromën e domates së dikurshme. Madje dhe formën e ka shumë të bukur

Lexo më shumë

Arti në Kodikët e Beratit

Nga: MOIKOM ZEQO

Leksikoni i kodikëve të Shqipërisë ka në një farë mënyre si paradigmë të brendshme Kodikët e Beratit si një ftillesë shkrimore dhe bibliografike metropolitane. Në shumë pikëpamje Kodikët e Beratit

Lexo më shumë

Doli Zana e Çermenikës!

Nëse keni gjyshe nga Elbasani, me siguri që natën e 13 marsit do të festoni ardhjen e Ditës së Verës ashtu siç duhet. Për të gjithë do jenë përgatitur veroret me fije të bardhë e të kuqe për të

Lexo më shumë