Vende & Zakone

1 Maji korçar, festa e familjeve

Nga: Agim Xhafka

Sa herë vjen fundi i prillit më vjen si aromë e mirë dita e 1 Majit. E përjetoja si gëzim, si emocion, si çelje bliri, si ngrohtësi moti.

Thuajse deri në mbarim të universitetit e festoja në Korçë. Nga që kishim pushim dhe datën dy e mbase na

Lexo më shumë

PRISHTINA MON AMOUR – KOSOVA ËSHTË SHQIPËRI

 

Kryeqyteti më i ri i Europës në sytë e gazetares italiane Francesca Masotti

Nëse është e vërtetë se një vend e bëjnë vetë banorët e tij, Kosova për mua është një nga vendet më të bukura në botë. Në asnjë vend nuk kam takuar njerëz kaq të

Lexo më shumë

Prizreni im!

Në Prizren bukur do ishte të shkonim edhe me tren, por nga Shqipëria shkohet lehtësisht me makinë. Rruga është e shtruar për bukuri, aq sa kuksianët e pinë atje kafen e mëngjesit. I vendosur rrëzë

Lexo më shumë

Elbasani im!

 Rreth e m'rreth kalasë, këndon kumrija 
Elbasan i bukur, Elbasan 
Përtej namazgjasë, zien metalurgjia 
Elbasan i bukur, Elbasan. 

Nuk besoj se metalurgjia zien akoma në Elbasan, por megjithatë

Lexo më shumë