Bota Shqiptare

Veshjet arbëreshe

“Shpirti arbëresh në veshje” titullohet ekspozita e çelur sot në Tiranë në Muzeun Historik Kombëtar. 

Kjo ekspozitë vjen në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Skënderbeut. Ekspozita pasqyron shtatë shpërnguljet e shqiptarëve, sipas periudhave të

Lexo më shumë

Legjenda e Rozafës

Krenare ngrihet mbi Bunën e gjerë dhe mbi qytetin e Shkodrës kështjella e lashtë e Rozafatit. Kur është hedhur guri i parë i në themelet e kësaj kështjelle? S'dihet. Historia e saj humbet në

Lexo më shumë

Në divanin lunxhot!

Nga: Vasil Tole

Divani lunxhot vazhdon të jetë aktiviteti më i veçantë që i kushtohet trashëgimisë sonë shpirtërore në Shqipërinë e Jugut. 

Dikur fjala divan kishte kuptime që fillonin që me "trupë e zgjedhur

Lexo më shumë

Po ndodh në Berat!

Është bukur të jesh me pushime e midis ditëve të rezervuara të bësh një shkëputje për turizëm kulturor në Berat. Diçka e bukur do ia tërheqë vëmendjen edhe turistit më të lodhur. Këto ditë për

Lexo më shumë

Muzeu i Kosovës

Muzeu i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërsa ndërtesa me arkitekturë austro-hungareze daton që nga viti 1885/6. Ajo ka për qëllim ruajtjen, mbrojtjen dhe prezantimin e Trashëgimisë Kulturore

Lexo më shumë

Hidhni vallen shqiptare !

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera.  Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë