Fëmijët

Poezi nga Odhise Grillo

Kryefjala e fjalëve

I mora A-në atit, 
në të ishte dhe nëna,
i mora T-në tokës, 
në të ishte dhe zemra,
i mora D-në detit,
në të ishte dhe qielli,
i mora H-në hënës,
në të ishte dhe dielli,
i mora E-në erës,
në të ishte dhe shiu,
i mora U-në

Lexo më shumë

Për gjyshërit e dashur!

Të rritesh me gjyshër, e ardhmja jote do të jetë më e mirë. Është e sigurt që do të jesh më i dashur me njerëzit dhe sigurisht më i shoqërueshëm. Fëmijët me gjyshër mund të kënaqen më shumë, edhe pse

Lexo më shumë

Ç’ëndrra thurin kalamajtë?

Nga Tasim Gjokutaj

Mesi i natës ka kaluar,
yjtë në qiell janë rralluar,
vesa lulet ka vesuar.

Hap dritaren, fshati fle,
flenë zogjtë në fole,
fle dhe lopa, viçi fle.

Lart në mal thëllëzat

Lexo më shumë