Fëmijët

Ç’ëndrra thurin kalamajtë?

Nga Tasim Gjokutaj

Mesi i natës ka kaluar,
yjtë në qiell janë rralluar,
vesa lulet ka vesuar.

Hap dritaren, fshati fle,
flenë zogjtë në fole,
fle dhe lopa, viçi fle.

Lart në mal thëllëzat flenë,
flenë peshqit në liqen,
flenë lule, flenë

Lexo më shumë

Të vegjlit 

Të vegjlit - nga Naim Frashëri

Lerini gjithë të vijnë 
të vegjlit pranë meje. 
Ah! mos i bëni të qajnë, 
kurrë të mos mallëngjehen, 
sytë ulur të mos i mbajnë 
dhe të meken e të ndehen, 
po të

Lexo më shumë

Presidenti i Planetit të Kuq

Roman për fëmijë - Nga BEDRI DEDJA

Kapitulli 1 dhe 2

Gjer më sot unë kam ruajtur një sekret të madh, të cilin nuk ka mundur ta zbulojë asnjeri. Madje këtë sekret nuk e dinë as gruaja ime dhe as

Lexo më shumë