Discovery

Lufta për Kanadanë (pjesa e 5-të)

Historia e Kanadasë (pjesa e 5-të)

Lufta e vitit 1812: Lufta për Kanadanë

Pas disfatës së flotës së Napoleon Bonapart-it në Betejën e Trafalgar-it (1805), Marina Mbretërore sundoi ujërat. Perandoria Britanike, ku përfshihej dhe Kanadaja, luftoi

Lexo më shumë

Historia e Kanadasë- Heqja e skllavërisë

Historia e Kanadasë-pjesa e katërt

Heqja e skllavërisë

Skllavëria ka ekzistuar në të gjithë botën, nga Azia, Afrika dhe Lindja e Mesme në Amerikë. Lëvizja e parë për të shfuqizuar tregtinë e skllevërve transatlantik u shfaq në parlamentin britanik

Lexo më shumë

Historia e Kanadasë (pjesa e tretë)

Lufta për një kontinent

Në vitin 1670 Mbreti Charles II i Anglisë i dha kompanisë Hudson's Bay ekskluzivitetin e të drejtave tregtare mbi rrjedhën e ujërave të kulluar në Gjirin e Hudson-it. Për 100

Lexo më shumë

Tradita e zakone kanadeze

Për shkak të rrënjëve europiane dhe afërsisë me Shtetet e Bashkuara, traditat e zakonet kanadeze janë një bashkim unik i kulturave të ndryshme. Quebec-u, provinca frankofone, ka ca zakone që pjesa

Lexo më shumë

Shije që duhen provuar në Kanada

Kur njeriu udhëton një nga gjërat që ka më tepër qejf të bëjë është të zbuluarit dhe provuarit e gatimeve tradicionale. Nëse shkoni në Kanada, po nuk provuat këto shije, mos tregoni më mirë që keni

Lexo më shumë

Emri i Kanadasë

( vazhdim Historia e Kanadasë )

Ndërmjet viteve 1534 dhe 1542, Jacques Cartier udhëtoi tre herë anembanë Atlantikut, duke pretenduar tokën për Mbretin François I, të Francës. Cartier dëgjoi dy

Lexo më shumë

Historia e Kanadasë

Popullsia aborigjene

Era e tregëtisë së gëzofit

Kur europianët eksploruan Kanadanë ata panë që të gjitha zonat ishin të populluara nga vendasit, të quajtur prej tyre indianë, meqënëse eksploratorët

Lexo më shumë

10 hotelet më madhështorë në Kanada

10 hotelet më  madhështorë në Kanada

Disa hotele janë thjesht një vend për të vënë kokën në jastëk, por ka të tjerë që të lënë pa mend. Këto 10 hotele në Kanada janë destinacion më vete për tu

Lexo më shumë