Zona e krijuesve

Shuplaka - Tregim nga Kristaq Turtulli

-Kanë kaluar shumë vite, gati gjysmë shekull dhe, sot e kësaj dite më përvëlon faqja nga shuplaka e parë dhe e fundit e tim ati. Babai im, ndjesë paste, ndërroi jetë herët, kur isha ushtar, larg, me shërbim. Më dhanë lejë me vonesë. Udhëtova natën

Lexo më shumë

Tek stoli bosh - Nga Zeqir Cama

Sa e sheh bosh me krahë të shkulur,

nga dhunë e marrëzisë, pa shkak,

ulesh gjatë si gozhd’ e ngulur,

tek stoli i drunjtë, aty në park.

 

Ca pikla rozë si xixa nate,

nuk kanë shans të t’bëhen njolla,

mbi lastarë rrudhash

Lexo më shumë

Combo - Tregim nga Alket Xhakollari

Në Yonge Street ra mbrëmja e zu dëbora. Fjolla - fjolla e ashtu prajshëm si gjatë gjithë këtij dimri të çuditshëm kanadez.

“Iluzore” - mendon turisti përbrenda lokalit të ngrohtë, teksa dëgjon

Lexo më shumë

Misioni paranoik - Nga Artan Gjyzel Hasani

çfarë ishte nuk do jetë më këtu…

bosh nuk mbetet asgjë…
as vetë asgjëja…
Diana i humbi drurët e saj…
gjahtare pa pyll…. por preja
tashmë fshihet pas qerpikëve të dimrit …
horizont i një loti blu…

Lexo më shumë

Brisku i berberit - Nga Flurans Ilia

… duke zhytur furçën e rrojës thellë e më thellë, ai filloi të përgatisë shkumën. Shkumën aromëmirë të rrojës. Shkumën që rrafshon gjer në rrëzë të mishit, qimet që harbohen cipës së fytyrave tona

Lexo më shumë

Thembra e kujtesës - Nga Flurans Ilia

Ka plot një jetë që fryn një erë e marrë. Një jetë të plotë që ky pështjellim ka asfiksuar gjithçka. Në rrugë sheh njerëz me sy të skuqur. Veshë të mbushur me pluhur. Ju me të drejtë do të pyesni si

Lexo më shumë

Çafka - Fabul nga Vangjush Saro

Një Çafkë e vogël

dhe e lehtë,

në krah i rrinte Pelikanit

(teksa vërvitej nëpër det,

për ndonjë peshk shejtani).

Dikur e mërziti zogun e madh

prania e Çafkës imcake,

prandaj dhe klithi gjithë

Lexo më shumë