Zona e krijuesve

Kur qajnë sytë e tu – Nga Vangjush Ziko

Kur qajnë sytë e tu

troket vjeshta në shpirt,

qajnë dashuritë,

mëritë,

kapriçiot

(që qajnë kuturu),

dhimbjet që lotët gëlltitin.

 

Kur qajnë sytë e tu

mos i beso botës që sheh

(e ka veshur mjegulla),

qajnë ëndrrat

nën retë e tua

Lexo më shumë

Dy fabula nga Vangjush Saro

MONEDHA

Një Monedhë e vockël, qesharake,

me qiellin, malin, detin

bënte llafe:

“Në të gjithë botën “e lavdishme”

unë jam gjëja më e rëndësishme:

Blej e shes dhe kthej përmbys

Lexo më shumë

Dy poezi nga Vangjush Ziko

SIMFONI MEMECE

Shfletoj albumin,

datat mjegulluar

si boja e dorëshkrimeve,

kanë mbetur siluetat,

buzëqesh naive fëminia,

trimëron djalëria

me harkun e përkulur

të vetullave,

rudhat

Lexo më shumë

Libri, ‘I Ndaluari’ - Nga Faruk Myrtaj

Kur flasim për librin, pa dyshim e kemi fjalën për atë që ende s’dimë, për atë që nuk e kemi mësuar akoma, për atë që s’kanë ditur të na e mësojnë, s’kanë mundur ngaqë s’e kanë ditur as vetë ose që

Lexo më shumë

Dom Pali - Tregim nga Avdulla Kënaçi

Fundshtatori. Misri i ri ende nuk ishte vjelë nga arat e Zadrimës. Dielli ishte në të perënduar. Hijet e pemëve ishin stërzgjatur në luginë duke e ndarë dritën e artë me fasha të stërmëdha. Rrezet e

Lexo më shumë

Ndryshkje - Nga Vangjush Ziko

Thinjemi

duke ngrënë një kafshore bukë,

duke pirë një gotë verë,

duke puthur dashurinë

në buzët që i dridhen,

mbllaçitim premtimet

(synojmë qëllimin e jetës),

egoizmi grabit

thesarin e

Lexo më shumë

Tymi i betejave - Nga Vangjush Ziko

Jataganët,

as armët moderne s'i njoh.

(kam bërë zbore,

por s' kam bërë luftë).

Mbi skrivani

një kalem,

një fshirës i butë

dhe stilolapsi në pension.

Ekrani i laptopit më pozon

hartën e

Lexo më shumë