Komunitet

Kristaq Turtulli: Lagjja Teologe

Më pëlqente të shëtisja

në lagjen Teologe,

ngritur mes një pylli

me luleshqerra.

Anës një lumi,

ku lundronin dhe kuakin pata.

Me shtëpi të bukura,

si prej kukulle,

të pastra, si drita, të bardha,

rrethuar me pemë dhe lule.

Çdo mëngjes

Lexo më shumë

Kam vdekur shtatë herë sot..

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam vdekur shtatë herë sot..

…por ti s’e di
askush s’di gjë për vdekjet e mia
shtatë sa mrekullitë…

ishte herët mëngjes
një zog që e gjeti të prishur strehën
më kujtoi foletë që dikur kisha
dhe u mbyta në filxhanin e kafesë…

ishte ora 8

Lexo më shumë

Shani Pnishi: Triptik

Zemra e thyer

E dashur,

Mos më merr për të ligë.

Edhe zemra e thyer

si e imja,

është zemër e shëndoshë!

 

Largimi. Shtëpia. Atdheu. Kthimi. Pyetjet

"Çka po bën ende këtu?"-

Pyet personazhi i

Lexo më shumë

Zhvishu!

Nga Artan Gjyzel Hasani

ZHVISHU!

Kështu qenka jeta
ëndrra
gëzime
hidhërime
urojmë për ditëlindje
ngushëllojmë për vdekje

dhe ikim udhës që zvogëlohet
të zbukuruar me dinjitetin superb
mbushur me

Lexo më shumë

Zakone prapanike-tregim

Nga: Ajkuna Dakli

- Zbrisni që aty – thotë gjyshja, po ne bëjmë sikur nuk dëgjojmë. Eshtë fillim tetori dhe janë pjekur hurmat. Kemi hipur në një degë hurme të dy me Kolin dhe po qeshim me lot duke përfytyruar se si

Lexo më shumë

Sy buzëqeshje-poezi

Nga: Anila Erindi

Sy buzëqeshje

( poezi kushtuar Andrea Bocelli)

 

Ah sa dua, të kundroj

Magjinë e syve të tu

Atë ditë ishin ulur mbi skrivani

Dhe diçka heshtur

Ndër dhëmbë lexonin

Qerpikët shtrirë

Lexo më shumë