Arte & Media

Parisi i pafund i Giacometti-t

Nga: LUAN RAMA

Shtëpia e Giacometti-t në lagjen time ka vizitorë të rrallë. Një shtëpi e ulët njëkatëshe me një oborr të vogël gjithnjë të gjelbëruar, me atë portë druri dhe karrigen e tij, pallton, dyshekun dhe cigaren e fundit.


Një thjeshtësi jete, strehe e

Lexo më shumë

Artistët që vuanin nga sëmundjet mendore

Piktori Vincent Van Gogh është shumë i njohur për veprat e tij si edhe për një aspekt të veçantë të jetës së tij personale. Historia e prerjes së veshit pas një zënke me mikun e tij piktorin francez Paul Gauguin, është një nga më populloret në

Lexo më shumë

Luftëtari i Odhise Paskalit dhe legjenda e tij

Nga:  Luan Rama

«Luftëtari» ka lëvizur shumë herë rreth këtij vendi ku ndodhet sot, – më tha një nga miqtë e mi korçarë në atë shëtitore të bukur dhe kjo thënie mu ngul në kujtesë. Ngjan se «luftëtarët kombëtarë»

Lexo më shumë

In Memoriam Odiseu shqiptar Bekim Fehmiu

Nga: Fahri Musliu

Sot është 82 vjetori i lindjes së ikonës shqiptare e botërore të filmit, Bekim Fehmiut.

Më 1 Qershor të vitit 1936, u lind në Sarajevë, i mbështjellë me pëlhurë. Thonë se ashtu lindin njerëzit me

Lexo më shumë