Letërsi

Dalëngadalë - Dritero Agolli

Mbaruan të gjitha gjërat që kishte shtëpia;

Në oborr u tha në fillim një dardhë,

U shterr dhe pusi i madh tek avllia,

Ku kishte koliben qeni i bardhë.

 

Dhe vdiqën njëri pas tjetrit

Im atë, vëllezërit e tij, së fundi dhe nëna;

Tani kam

Lexo më shumë

Bileta - Nga Ndue Ukaj

Biletat i blejmë me çmimet që i përcakton tregu.

I kalkulojmë ndjenjat, mërzinë dhe gëzimin;

Dashurinë minus mungesën e saj.

Dhe e shohim sesi matematika na shpie në rezultate të

Lexo më shumë

Mirëfilli shqip-Nga Kliton Nesturi

Nga: Kliton Nesturi

E rëndësishme për një autor nuk është botimi i një vepre, se sa mesazhi dhe e veçanta që sillet për të gjithë; autorin, lexuesin si dhe për vetë letërsinë. Kjo është edhe një nga ngërçet që u vu re

Lexo më shumë

Brezi i shkretëtirës-nga Zija Çela

U habita kur pashë se avioni u ngrit nga pista, teksa në bord ndodheshim vetëm tre veta, unë, ime shoqe dhe bija jonë katër vjeçe. M’u kujtua se, kur preva biletat on line, nga agjencia u pyeta përse

Lexo më shumë