Letërsi

Kali dhe Gomari - Nga Dritero Agolli

Kalonin në një shteg të ngushtë mali,

gomari para, pas gomarit kali.

Të dy ngarkuar me thasë mirë,

nga vapa të munduar e djersirë.

 

Fshatari donte shpejt në fshat të arrinte,

ndaj kalit vitheve me shkop i binte.

Por kali më në fund durimin

Lexo më shumë

Unaza me ngjyra - Nga Zija Çela

Pas atij shiu aq të mërzitshëm, më në fund ai pa një dritësim rrezëllitës ndanë dritares. Mos po i faniteshin projektorët e diskotekës? Për të provuar se nuk ishte në ëndërr, preku togëzën e pantallonave. Pastaj, kur hapi deren, mbeti i befasuar

Lexo më shumë

Enigma - Tregim nga Artan Fuga

(nga libri "Njerëzit vdesin të premten", PAPIRUS)

Ishte një mbrëmje e acartë dimri. Në ajër ndihej një i ftohtë i thatë, i pashoqëruar me zhurmat dhe erërat karakteristike të stinës. Ajo që më

Lexo më shumë

Greqia - Nga Sulejman Mato

Hera- herës e huaj,

hera- herës armike.

Greqia e varfër dhe e lirë,

me kitarat e saj drithëronjëse…

Po ç’kanë buzuqet që sonte vajtojnë?

Çfarë u ka humbur kitarave vetmitare?

Ja, në çast nis

Lexo më shumë

Fustanin tënd - Nga Lis Bukuroca  

fustanin tënd nuk e ngrita unë

atë e turfulloi era
pullat tua nuk i këputa unë
ato i shkëputi vrulli
buzët tua nuk i skuqa unë
atë e bëri afshi
teshat nuk t’ i hoqa unë
sytë e mi e bënë
ti nuk

Lexo më shumë