Letërsi

Zamiri - tregim

Nga: Ajkuna Dakli

Kjo që po vjen drejt furrës është gjyshja e Zamirit. Është e bëshme, e rrumbullakët dhe (sigurisht) e zeshkët.

Për çudi shtëpia e saj ndodhet mu përballë furrës. Them për çudi sepse lagja e tyre fillon  nja dyzet shtëpi më poshtë dhe shkon deri te

Lexo më shumë

Dëshmi të një lufte të paralajmëruar  

Nga: Ardian Vehbiu

Në fillim as që e kuptonim se kish filluar lufta – përveç që po vinim re turmat e refugjatëve me benca nga provinca, që dyndeshin valë-valë drejt kryeqytetit: me fytyra të vrara, si ata që e kishin parë për një çast fundin e botës, për t’ia kishin

Lexo më shumë

MEDITIM NGA BALLKONI

Nga: Vangjush Ziko

Kur do bëhet imi ky peizazh

gjer tej horizontit

ku vala e liqenit

rreh bregun si krah pulëbardhe,

pallatet,

mure kanioni

të prera me thikë më ngjajnë,

rruga mes tyre

me panja bufka

Lexo më shumë

7 Fabula nga Ferit Lamaj

7 Fabula nga Ferit Lamaj

Mulliri

Njëqind vjeç i mbushi Plaku.
Teksa ngrohej te oxhaku,
po ankohet nga stomaku:
- Prej dy orësh nuk jam mirë,
ndiej urth edhe thartirë...

Plaka nuk e humb

Lexo më shumë

DOKTOR ÇUMANI I ÇMENDINËS

Nga Zija Çela

Ai spital përbëhej nga një ngrehinë e ronitur, që dikur kishte shërbyer si depo, por që edhe pasi ishte vënë dorë për ta përshtatur sadopak, kishte mbetur me çati eterniti. Ndodhej në

Lexo më shumë

ORË PËR TË MOS U FUTUR NË DET

Nga: Pëllumb Kulla

Qëkur notarët shkodranë, ia kishin mbathur me not drejt Korfuzit, ishte dhënë paralajmërim i rreptë: “Ndalohet hyrja në det pas orës gjashtë të mbrëmjes dhe para orës shtatë të mëngjesit! Do të

Lexo më shumë

Severina Albanese – Tregim Pj. 2

Nga: Avdulla Kënaçi

Sa kaloi java e parë e kur gjithçka dukej se ecte sipas programit, në mesnatë u ndje një zhurmë jo e zakonshme. E para u zgjua Sindi. Mbajti vesh: “Kërr, kërr, këëërrrr…” Zhurma përsëritej

Lexo më shumë