Letërsi

Ti ke një problem shumë të madh

Nga: Lis Bukuroca

Në moshën time të re, merrnim brisqe në dorë, shkopinj, copa dërrasash dhe ndërtonim lodra, kurse vajzat, veshje kukullash me gërshërë në dorë. Domethënë përdornim trurin. Ti prek në celular një lojë të menduar nga dikush tjetër, por nuk krijon

Lexo më shumë

Poetët thonë gjëra të çuditshme

Nga: Luan Rama

Poetët thonë gjëra të çuditshme
---------------------------------------

«Gjatë gjumit hipnotik poetët thonë gjëra të çuditshme»
- shkruante dikur Jean Cocteau,
sigurisht ata e shohin ndryshe natën e

Lexo më shumë

Qielli im- Poemë nga Ilirian Zhupa

Nga: ILIRIAN ZHUPA

ATI

Pjesa e parë

1.

Në emër të Atit, 
Që e kërkoj dhe s’e shoh asgjëkund,
Po thonë se banon diku 
Në qiejt e lartë, të pafund.
Në hapësirën që mblidhet dhe shtillet
Përjetësisht pa cak e pa anë,

Lexo më shumë

Na t'birtë e shekullit të ri-MIGJENI

Na të birtë e shekullit të ri,

që plakun e lamë në “shejtnin” e tij
e çuem grushtin për me luftue
ndër lufta të reja
dhe me fitue…
Na të birtë e shekullit të ri,
filizat e një toke së rimun me lot,

Lexo më shumë

Anës lumenjve

Arratisur, syrgjynosur, 
rraskapitur dhe katosur 
po vajtoj pa fund, pa shpresë, 
anës Elbë-s, anës Spree-së.  

ku e lam' e ku na mbeti, 
vaj-vatani e mjer mileti, 
anës detit i palarë, 
anës

Lexo më shumë

RRUGËTIMI IM (fragment poeme)

Nga: Kristaq Turtulli

V

Rrugëtimi im i pandierë,

Në çerek botë

Ndodhi, kur hëna e ftohtë,

Thëthiu vesën me etje.

Të bëhej tokë buke.

Mbërtheva gozhdën e mendimeve

në shkëmb dhe vara xhaketën.

Përqark ishte hedhur

Lexo më shumë