Letërsi

MEDITIM NGA BALLKONI

Nga: Vangjush Ziko

Kur do bëhet imi ky peizazh

gjer tej horizontit

ku vala e liqenit

rreh bregun si krah pulëbardhe,

pallatet,

mure kanioni

të prera me thikë më ngjajnë,

rruga mes tyre

me panja bufka anash,

shtëpitë,

guaska moluskësh

ngjitur pas kurorës së

Lexo më shumë

7 Fabula nga Ferit Lamaj

7 Fabula nga Ferit Lamaj

Mulliri

Njëqind vjeç i mbushi Plaku.
Teksa ngrohej te oxhaku,
po ankohet nga stomaku:
- Prej dy orësh nuk jam mirë,
ndiej urth edhe thartirë...

Plaka nuk e humb toruan:
- Ke një shekull, që veç bluan
drithë bash nga më

Lexo më shumë

DOKTOR ÇUMANI I ÇMENDINËS

Nga Zija Çela

Ai spital përbëhej nga një ngrehinë e ronitur, që dikur kishte shërbyer si depo, por që edhe pasi ishte vënë dorë për ta përshtatur sadopak, kishte mbetur me çati eterniti. Ndodhej në

Lexo më shumë

ORË PËR TË MOS U FUTUR NË DET

Nga: Pëllumb Kulla

Qëkur notarët shkodranë, ia kishin mbathur me not drejt Korfuzit, ishte dhënë paralajmërim i rreptë: “Ndalohet hyrja në det pas orës gjashtë të mbrëmjes dhe para orës shtatë të mëngjesit! Do të

Lexo më shumë

Severina Albanese – Tregim Pj. 2

Nga: Avdulla Kënaçi

Sa kaloi java e parë e kur gjithçka dukej se ecte sipas programit, në mesnatë u ndje një zhurmë jo e zakonshme. E para u zgjua Sindi. Mbajti vesh: “Kërr, kërr, këëërrrr…” Zhurma përsëritej

Lexo më shumë

Severina Albanese - Tregim Pj. 1

Nga: Avdulla Kënaçi

Një makinë “Doxh karavan”, gjashtë vendëshe, u shkëput prej autostradës Trans-Kanada dhe po ecte në drejtim të kundërt të rrjedhës së lumit Bow. Qielli ishte i kthjellët dhe stacionet meteorologjike

Lexo më shumë

5 Fabula  nga Vangjush Saro

     

Vangjush Saro-shkrimtar, publicist 

VETËPËRMBAJTJE   

Bam (!) një çifte në pyllin e vjetër;
nga strofkulla doli zonja Dhelpër. 
“Po hedh njëherë sytë te përroi.
Ndoshta për mua diçka

Lexo më shumë