Letërsi

'Djalli komik'-Roman i ri nga Zija Çela

Fragment nga romani:

 Gjatë gjithë seancave të nxehta, që e mbajtën në trysni qytetin tonë, pa pranuar avokat dhe pa asnjë prapamendim për apelimin e dënimit, Aranit Lumbardi mori përsipër gjithë sa kishte ndodhur. Me pak përjashtime, të akuzuarit

Lexo më shumë

Tradhëti pas ekranit

Nga: Mimoza Kuchly

-Skicë-

Gjithçka përreth kumbonte ende prej zë-ofshamës, shoqëruar nga vështrimi i saj i lënduar. Nuk i kujtohej t’i kishte parë aq të plagosur ata sy dhe buzëqeshjen e saj që kishte marrë tjetër formë, atë të zhgënjimit...

"Ti nuk e di se ç’do të

Lexo më shumë

Mali i jetës

Nga: Zija Çela

Është provuar tashmë se në Malin e Jetës, i cili edhe sot ka formën e trapezit, në kohë që s’mbahen mend ka pasur dy vendbanime me të njëjtin emër. Anamali nga njëra faqe, Anamali nga e kundërta. Se

Lexo më shumë

Nëna foto nuk ka

Nga: Petrit Ruka

Nëna foto nuk ka veç asaj të pasaportës

që gjendet dhe në varrin e saj, ku u fal.
Shteti veç njëherë e dërgoi fotografin 
për robërit e tij
deri lart në mal...

Ja sa ta të rris dhe këtë fëmijë 

Lexo më shumë

Telefonët-tregim nga Lazër Stani

Nga: Lazër Stani

Në zyrë shumicën e kohës rri vetëm me telefonin, të dy të vetmuar, fjalëpakë, nervozë, që nuk mësohemi dot me njëri-tjetrin. Kur e shoh ashtu të mbledhur si një iriq erracak, me bishtin e murrmë të

Lexo më shumë