Letërsi

Poezia – mburojë kundër murtajës së gjuhës

Nga: Ndue Ukaj

Në vitin 1999, UNESCO e ka shpallur 21 marsin si Ditën Botërore të Poezisë, me qëllim të ringjalljes së interesit për poezinë, por edhe për të inkurajuar zhvillimin e aktiviteteve poetike. Që atëherë, kudo në botë, kjo ditë shënohet me aktivitete të

Lexo më shumë

LETËR BIANKËS- nga ZIJA ÇELA

E dashtuna Bianka, kam ngecur mu në aksin urban, diku pranë stacionit Rruga-Ura dhe vetëm 250 metra na ndajnë. Më vjen keq, por këtë largësi (afërsi) nuk kam për ta kapërcyer asnjëherë, pasi jo vetëm

Lexo më shumë

Misteri i një nate në Frankfurt - Tregim

Nga: Avdulla Kënaçi

Kur udhëtoj, asnjëherë nuk harroj të marr me vete një libër. Është shoqëruesi im më besnik që nuk më lë kurrë në baltë, për asnjë çast, nuk më lë të mërzitem apo të kotem gjatë fluturimit. Kështu

Lexo më shumë

Këshillat e Konicës për gazetarët

Në këtë fillim rrugëtimi të Portalit FlasShqip.ca, e kemi menduar të sjellim këshillat epike të Faik Konicës drejtuar një gazetari që dëshironte të botonte një gazetë shqip në Misir. I madhi Konica

Lexo më shumë