Letërsi

Si i shijova ‘Ngjyrat e dashurisë’!

Një rrugëtim letrar midis legjendës dhe realitetit në romanin “Ngjyrat e dashurisë” të Lis Bukurocës

  Nga Thanas Jorgji

“Ngjyrat e dashurisë” nuk është thjesht një roman erotik, megjithëse erotizmin e përcjell në çdo faqe. Nuk është thjesht një

Lexo më shumë

Bileta - Nga Ndue Ukaj

Biletat i blejmë me çmimet që i përcakton tregu.

I kalkulojmë ndjenjat, mërzinë dhe gëzimin;

Dashurinë minus mungesën e saj.

Dhe e shohim sesi matematika na shpie në rezultate të gabuara.

Të hutuar nëpër stacione ardhjesh e pritjesh gabojmë

Lexo më shumë

Mirëfilli shqip-Nga Kliton Nesturi

Nga: Kliton Nesturi

E rëndësishme për një autor nuk është botimi i një vepre, se sa mesazhi dhe e veçanta që sillet për të gjithë; autorin, lexuesin si dhe për vetë letërsinë. Kjo është edhe një nga ngërçet që u vu re

Lexo më shumë

Brezi i shkretëtirës-nga Zija Çela

U habita kur pashë se avioni u ngrit nga pista, teksa në bord ndodheshim vetëm tre veta, unë, ime shoqe dhe bija jonë katër vjeçe. M’u kujtua se, kur preva biletat on line, nga agjencia u pyeta përse

Lexo më shumë