Letërsi

Uratë Kryezotit Arbnor – Nga Ndue Ukaj

Gjergj,

Që nga janari kur ike

Në çdo pranverë çelin lule t’këqija.

Arbnit janë të trazuar në mjegullnajën e trishtimit.

Rrëshqasin si nëpër akullnaja dhe nuk gjejnë qetësi.

Në pyllin e dilemave, s'i shohin portat e lirisë,

As lapsin e

Lexo më shumë

Brezi i shkretëtirës-nga Zija Çela

U habita kur pashë se avioni u ngrit nga pista, teksa në bord ndodheshim vetëm tre veta, unë, ime shoqe dhe bija jonë katër vjeçe. M’u kujtua se, kur preva biletat on line, nga agjencia u pyeta përse me një drejtim, vajtje pa kthim. U përgjigja se i

Lexo më shumë

Krishtlindje në shtëpinë e fundit

Nga: Zija Çela

Në atë shtëpi ishin shumë, por në atë dhomë vetëm tre: Seri, Neri dhe Eri. Doemos, përveç zonjës Keri, e cila njihej në çdo dhomë. Pyetja që i kishte munduar dikur, pra përse banesa e tyre quhej

Lexo më shumë

Protestë!-Fabul nga Ferit Lamaj

Nga: Ferit Lamaj

Pulat, Gjelat kyçën klasën.

Me nder jush, ia bënë glasën.

Nis protesta mizëri
mu në Kryedhelpëri:
- "Ka, ka, ka" e "Ki, ki, ki",
prano pikat: një, dy, tri, ...!

Kryedhelpra qafën zgjat:
- Po ju pres

Lexo më shumë