Kulturë

Erlind Sulko-Shënime kushtuar libërmbledhjes

Libërmbledhja është dëshira për t’i tejkaluar vdekjet dhe vetminë nëpërmjet mbledhjes dhe trajtëzimit të një bukurie shoqërore. Më poshtë do ta shpjegoj këtë.

Njerëzit zhduken. Nuk kthehen më. Vuajtja, sado e madhe të jetë, mund të durohet. Por

Lexo më shumë

Natën me hënë, në Gjirin e Rodonit

Nga: Ilir Ikonomi

Sa herë afrohet 28 nëntori, më vijnë në mend peripecitë e udhëtimit të çuditshëm të Ismail Qemalit për të shpallur pavarësinë në Shqipëri. Ai u nis nga Stambolli në fillim të nëntorit 1912, shkoi në

Lexo më shumë

Shën Libri dhe lexuesi

Nga: Flurans Ilia

Cili është ndryshimi midis shallvareve dhe veglave? Pyetje absurde, apo jo?

Le të themi se jemi me fat, sepse kemi gjetur tashmë një fjali jo edhe aq mosbesuese me të cilën po e hapim bisedën. Pa i

Lexo më shumë