Kulturë

Njeriu i pasvdekjes

Nga: Sulejman Mato

Ai kishte kaq kohë që jetonte në botën e pasvdekjes. Ishte shdërruar në ndiesi. Trupin e kishte lënë në tokë, ashtu siç i lënë trupat të gjithë, njerëz dhe kafshë, kur nisen drejt rrugës së moskthimit. Kishte ndiesinë që shikonte, ndiente

Lexo më shumë

Petrit Ruka: Baba ne ikëm

Baba, ne ikëm… Shtëpinë e braktisëm…

Një kohë arixhinjsh jeton gjithë bota,

Dhe foton tënde nga muret e zbritëm,

Si dryn një palë lot vendosëm tek porta…

 

Ikëm, or ikëm, vendlindjen e vramë,

Në metropole që mblidhen si punë e iriqve,

Lexo më shumë

Fluturuesi dhe fluturimi

Nga: Zija Çela

Çdo qytet ka shenjat e tij, tha ai sapo u ulëm për darkën. Ndërsa yni nuk ka as kulla xhami, as shatërvane, as xhamia me kube të larta apo kambanare gotike. Nuk ka madje as arkeologji. Por ne kishim

Lexo më shumë

Mondi - tregim

Nga: Albana Melyshi Lifschin

Ai mbante zakonisht një kostum blu, këmishë të kaltër dhe një kollare blu. Vinte nga nje qytet i vogël dhe kishte hyrë në mjediset e kryeqytetit me qëllimin e ftohtë për t’iu bashkuar elitës.

Lexo më shumë