Kulturë

'Dome'–rrëfimi i një të afërmit tonë

  Nga Eriola Agalliu

Dramaturgu Stefan Çapaliku solli domen e tij Enver Hyseni në Teatrin Eksperimental, në skenën që mirëpriti një podgorican prej Shkodret në një rrëfim të gjatë e pa artifica teatrale të jetës së vet. Këtë radhe një tekst

Lexo më shumë

E zeza është një ngjyrë – Nga Luan Rama

Shumë shekuj më parë e zeza nuk konsiderhej ngjyrë por si një element përbërës për ngjyrat. Veç në fillimet e Rilindjes Italiane, ajo nisi të hyjë me një forcë të habitshme e të jashtëzakonshme, jo vetëm si dekor apo thjesht për një raport ngjyre

Lexo më shumë

Parisi i pafund i Giacometti-t

Nga: LUAN RAMA

Shtëpia e Giacometti-t në lagjen time ka vizitorë të rrallë. Një shtëpi e ulët njëkatëshe me një oborr të vogël gjithnjë të gjelbëruar, me atë portë druri dhe karrigen e tij, pallton, dyshekun dhe

Lexo më shumë