Blog

Brezi furnelës me vajguri! 

Nga: ARTAN FUGA

Nga furnela me vajguri! Andej kanë dalë deputetët, ministrat, profesorët, biznesmenët, drejtorët, kryeministrat, aktorët, opozitarët, varfanjakët, bixhozçinjtë, trafikantët, të papunët, të gjithë ne

Lexo më shumë

Histori me Vetting

Nga: Astrit Lulushi

‘Vet’ është tkurrje figurative e veterinerit, që filloi të përdorej në mesin e shekullit të 17-të. Veterinerët ato kohëra, por edhe sot, trajtonin edhe njerëz. Forma e fjalës, që do të thotë "trajtim

Lexo më shumë

Fluturo i lirë  ADEM DEMAÇI!

 Nga Donat Syla*

Ishin vitet kur televizori nuk zhurmonte shqip. Vitet kur punëtorët e TVP-së  nuk lejoheshin të  bënin punën e tyre. Tek tuk, nëpër zona më të thella, dikush kishte fatin ta

Lexo më shumë

Zef Preçi: Në vend të një komenti

Historia e kë tyre ditëve të nxehta e ndarjes së artisteve në grupin “pro” dhe në grupin “kunder” shembjes së Teatrit Kombëtar, është një histori djallëzore, tipike e politikës shqiptare, e bazuar në

Lexo më shumë

Sindroma shqiptare e Stokholmit

Nga: Shaban Murati

Nuk dihet ç'po ndodh me shtetin dhe me popullin shqiptar, kur sheh se përfaqësuesit e shoqërisë civile, që i çon për aktivitete në Beograd, qëllojnë gjithmonë filoserbë.

Drejtuesit e instituteve

Lexo më shumë