Blog

Me sharlatanë nuk bëhet shtet modern

Nga: Ndue Ukaj

Më shumë se Interpoli, na duhet dinjiteti i shtetin tone. Mbi të gjitha, na duhet t’i dëgjojmë qytetarët e saj tek thonë: lum unë për vendin tim, dhe jo të kundërtën, siç dëgjojmë përditë kukama e

Lexo më shumë

Djali me pesë gjyshër

Nga: Agim Xhafka

(Tregimi i së dielës)

Kur shkova herën e parë në Velçan të Gorës, kisha me vete jorganë, jastëk, batanije, çarçafë. Kështu më këshilloi Lena, drejtoresha e shkollës, një ditë para se të nisesha

Lexo më shumë

Sinjalet e qytetërimit

Nga: Afrim Krasniqi

Në demokraci protesta civile është e drejtë kushtetuese, por edhe përgjegjësi qytetare. Ka studime që tregojnë se vendet me numrin më të lartë të protestave publike dhe sidomos, vendet me suksesin më

Lexo më shumë

Nisma pa plane të 'Rilindjes' së Ramës

Nga: Gavrosh Levonja

Vendimi i qeverisë shqiptare për akordimin e një bonus-i për lindjen e një fëmije, më ktheu shumë vite prapa, në kohën e fëmijërisë sime. Kjo pasi diku nga fundi i viteve 50-të për të vazhduar dhe në

Lexo më shumë

Vallë shteti më i rëndësishëm se kombi?!

Nga: Xhevdet Nasufi

Është e natyrshme dhe njerëzore që në politikë dhe punë të bëhen lëshime dhe gabime. Por kur përsëriten lëshimet në politikë dhe tregëtohet me ta si në treg, kjo është e palejueshme. Këto pastaj nuk

Lexo më shumë

Ti je i pafytyrë!

Nga: Lis Bukuroca

Shteti serb të ka copëtuar si komb, si atdhe dhe të ka zvogëluar dhe defaktorizuar në Ballkan. Ai të ka dëbuar, të ka internuar, të ka vrarë, të ka dhunuar gra dhe bija dhe të ka zhbërë dinjitetin

Lexo më shumë

Václav Havel dhe elita jonë pa parime

Nga: Ndue Ukaj

Një shoqëri kurrë nuk mund të trulloset e të stërkeqet, nëse ajo ka intelektualë të njëmend e elita të përgjegjshme, që besojnë në të vërtetën, flasin për të dhe angazhohen në dobi të asaj çka është

Lexo më shumë