Blog

Miti i tolerancës shqiptare!

Nga: Nezir Kraki

Më duket mit ideja që e paraqet popullin shqiptar si tolerant. Toleranca është shumë më e gjerë se sjellja jonë dashamirëse që e kemi karshi njëri-tjetrit në rrethana krejt normale. Tolerancën e

Lexo më shumë

Zoti dhe e vërteta logjike!

Nga: Lis Bukuroca

Mos shaj dhe mos kërcëno një njeri, pse nuk beson religjionin tënd, por kritiko dhe sulmo atë zot, që ti beson, që nuk ka as dëshirë, as mundësi, as fuqi, as dije për ta bërë atë njeri me atë fe, që

Lexo më shumë

Veç një natë i dashuruar!

Nga: Agim Xhafka

(Tregimi i së dielës)

Isha në vit të dytë gjimnaz. Thuajse çdo të shtunë, te salla lart në katin e katërt të shkollës, organizoheshin mbrëmje vallëzimi. Kërcenim veç tango e ndonjë vals, por ama

Lexo më shumë

Rreth shëmtisë arkitektonike

Nga: Ndue Ukaj

Shkrimtari gjenial, F. M. Dostojevski, te romani “Te fyer e te poshtëruar”, ka një moment kur thotë: “në banesa të ngushta, edhe mendime janë të ngushta.” 

Dostojevski, po të shihte katrahurën tonë

Lexo më shumë

Më në fund Kosova me ushtri

Nga: Xhevdet Nasufi

Lufta e Kosovës ngadalë por sigurt, me vështirësi të mëdha të brëndshme dhe nga jashtë po i sjell frytet e veta. Njëra nga ato kënaqësi ka filluar të ndodhë këto ditë. Ka filluar më në fund të

Lexo më shumë