Kolumnist

Amerika uber alles

Nga: Eric Margolis

Kjo ishte një javë e tmerrshme në New York. Trafiku u paralizua nga njëra anë e ishullit në tjetrën, ndërsa VIP-at dhe shoqëruesit e tyre u dyndën në qytet për hapjen e sezonit të vjeshtës të

Lexo më shumë

Kujt duhet t’i vijë turp për teatrin?

Nga: Çapajev Gjokutaj

Javën që kaloi një grua kishte dalë në protestë për teatrin. Sheh Yllka Mujon dhe Eva Alikajn tek kalojnë andej pari. Turp të keni, u gërmushet, ne protestojmë të mos shembet teatri e të punoni ju

Lexo më shumë

Pa celular në shkollë?!

Nga: JETA DEDJA

Debati mbi lejimin apo ndalimin e celularëve e pajisjeve të tjera elektronike në shkollë për nxënësit ka disa vite që qarkullon mes prindërve, mësuesve dhe madje edhe nxënësve. Sigurisht që ka

Lexo më shumë

Dhe politika tha: Të bëhet autoveting!

Nga: Çapajev Gjokutaj

Vendi ishte vidh të vjedhim. Secili sipas sërës e sipas takatit. Sa më lart të ishe, aq më e madhe prokopia që lumi i korrupsionit ta nxirrte në breg.

Të bëhet veting për politikanët, tha opozita

Lexo më shumë

Ne që kemi mbetur!

Nga: ARTAN FUGA

Ikën ata që shpallën pavarësinë,

madje iku edhe Haxhi Qamili,
Iku Selam Musai,
vate koha edhe për Themistoklin.

Ikën ata që kishin bërë studimet në Firence, Romë dhe Vienë,
dërguar nga Lartmadhëria

Lexo më shumë

Të dënohesh me errësirë!

Nga: JETA DEDJA

Një rast më tepër për t’u tallur me varfërinë ky i sotmi. U shpall botërisht që gjithë dynjaja (në Shqipëri) duhet të ketë televizorë me marrës digjital, e për rrjedhojë edhe dekodera.

Lexo më shumë