Kolumnist

Mësimi i madh nga një qytet i vogël

Nga: Taulant Dedja

Këtë fundjavë Kanadaja u trondit nga një tragjedi rrugore që mori papritmas 15 jetë. Shumica lojtarë të një ekipi Hockey Junior me emrin Broncos nga qyteti Humboldt i provincës së

Lexo më shumë

Mbajini politikanët larg protestave!

Nga: Arben Kallamata

Një protestë që udhëhiqet nga forca politike nuk është popullore, por politike. Nëqëftëse doni që protesta të ketë legjitimitet largoni politikanët.

Ata kanë vetëm një qëllim në kokë - të marrin

Lexo më shumë

Politika nuk ka punë me drejtësinë

Nga: Gavrosh Levonja

“Mos arrestoni protestuesit, po arrestoni Berishën dhe Bashën!”- kështu deklaroi deputeti socialist, Erion Braçe të nesërmen e protestës kundër vendosjes së pagesës në Rrugën e Kombit, protestë e

Lexo më shumë

Majmunë nuk ka vetëm në xhungël

Nga: JETA DEDJA

Prirja për të kopjuar çdo gjë që vjen prej të huajve në vendin tonë është e dukshme kudo. Në adoptimin e ligjeve po, stilin e veshjeve po, mënyrën e të ngrënit po e po, në programe televizive, në

Lexo më shumë

Përtacia intelektuale dhe debati LGBT

Nga: Arben Kallamata

Është zhgënjyese kur shkruan diçka me ironi dhe të tjerët ta marrin seriozisht. Sepse kupton që përtacia intelektuale arrin shkallë që nuk i parashkon dot. Megjithëse ti përpiqesh të shkruash shkurt

Lexo më shumë

Mbi edukimin dhe praninë e LGBTIQ në shkolla

Nga: JETA DEDJA

Po të pyesësh prindërit sot se çfarë bëjnë për edukimin e fëmijëve, të tregojnë se janë përpjekur të zgjedhin shkollat ose mësuesit më të mirë. Më tej i kanë rregjistruar në kurse të ndryshme gjuhësh

Lexo më shumë