Opinione

E mira dhe e keqja gjuhë!

Një herë e një kohë jetonte një njeri i mençur, por shumë i varfër. Për të fituar bukën e gojës ai punonte si gjellëbërës tek një i pasur. I zoti i shtëpisë mburrej për pasuritë që kishte, por ishte

Lexo më shumë

Pasuria, Suksesi dhe Dashuria

Duke u kthyer në shtëpi, një grua pa tre burra me mjekra të gjata e të bardha të ulur në oborr. E merakosur, ajo u tha: "Ne nuk e njohim njëri-tjetrin, por ju dukeni të uritur: ejani brenda t’ju

Lexo më shumë

Mëso të jetosh me pak, sipas Senekës

Paraja nuk ka pasuruar kurrë asnjë njeri. Përkundrazi! Ajo ngjall një dëshirë gjithmonë e më të madhe. Do ta dish përse? Sepse sa më shumë të kesh aq më e lehtë është të fitosh.

Kur paraja rrjedh

Lexo më shumë

E Vërteta lakuriqe dhe Gënjeshtra

Një legjendë e shekullit të XIX, thotë se E Vërteta dhe Gënjeshtra u takuan dikur. Gënjeshtra e përshëndeti Të Vërtetën dhe i tha “Ditë e bukur sot”. E Vërteta, që të sigurohej, hodhi një sy rrotull

Lexo më shumë

Vazoja e jetës

Një profesor merr një vazo të madhe bosh dhe e mbush atë me topa golfi. Më pas pyet studentët se a është vazoja plot. Studentët janë dakord dhe thonë se po.

Ateherë profesori merr një kuti me rruaza

Lexo më shumë

Ca gjëra që nuk duhet t’i dimë!

"Të gjithë e dinin që profeti Solomon e kuptonte gjuhën e kafshëve. Një zengjin i ri deshi ta mësonte këtë gjuhë, por Solomoni e paralajmëroi:

- Hiq dorë nga kjo dëshirë. Ajo do të sjellë veç brenga

Lexo më shumë

Kështu ka thënë Shopenhaueri!

Jetojmë në kohën e dukjes, ku njerëzit më shumë përpiqen për t'u dukur bukur e të fuqishëm për sytë e botës sesa për vete. Sokrati, kur gjendej para luksit thërriste: “Oh sa sende për të cilat nuk

Lexo më shumë