Opinione

E Vërteta lakuriqe dhe Gënjeshtra

Një legjendë e shekullit të XIX, thotë se E Vërteta dhe Gënjeshtra u takuan dikur. Gënjeshtra e përshëndeti Të Vërtetën dhe i tha “Ditë e bukur sot”. E Vërteta, që të sigurohej, hodhi një sy rrotull

Lexo më shumë

Vazoja e jetës

Një profesor merr një vazo të madhe bosh dhe e mbush atë me topa golfi. Më pas pyet studentët se a është vazoja plot. Studentët janë dakord dhe thonë se po.

Ateherë profesori merr një kuti me rruaza

Lexo më shumë

Ca gjëra që nuk duhet t’i dimë!

"Të gjithë e dinin që profeti Solomon e kuptonte gjuhën e kafshëve. Një zengjin i ri deshi ta mësonte këtë gjuhë, por Solomoni e paralajmëroi:

- Hiq dorë nga kjo dëshirë. Ajo do të sjellë veç brenga

Lexo më shumë

Kështu ka thënë Shopenhaueri!

Jetojmë në kohën e dukjes, ku njerëzit më shumë përpiqen për t'u dukur bukur e të fuqishëm për sytë e botës sesa për vete. Sokrati, kur gjendej para luksit thërriste: “Oh sa sende për të cilat nuk

Lexo më shumë

Kungulli i lopës dhe molla e njeriut

Nga: Zija Çela

Atë mëngjes fshatari u vonua për t´i nxjerrë bagëtitë në kullotë. Kështuqë, me të dalë nga stalla në oborr, lopa iu vërsul një kungulli gardhi dhe e përlau menjëherë. 

Të zotit të shtëpisë i kërcyen

Lexo më shumë

Cila metodë pedagogjike prodhon idiotë? 

Nga: ARTAN FUGA

Alfred Korzybski, semanticien, aty nga vitet '30 të shekullit të kaluar, thekson se për të krijuar një gjendje psikologjike të hapur te njerëzit, kërkohen mësuesa jo-aristotelianë.

Ja sesi e paraqet

Lexo më shumë