Shëndet

Për sa kalori kemi nevojë në ditë?

Rekomandohet që një mashkull mesatar të marrë 2500 kalori në ditë ndërsa një femër 2000 kalori. Nëse jeni më të gjatë se mesatarja ose më aktivë duhet të merrni pak më shumë dhe e anasjellta nëse jeni më të shkurtër dhe bëni një jetë sedentare duhet

Lexo më shumë

10 ushqime jeshile që ndihmojnë shëndetin tonë

Sipas disa studimeve, dallimi i disa ngjyrave të ushqimeve dhe ndriçimi i tyre përcaktojnë në trurin tonë ngacmimim dhe dëshirën për të ngrënë. Për fat të keq, duket se ushqimet e gjelbra janë ato që janë më pak nxitëse për trurin tonë. Në fakt

Lexo më shumë

Dobësohemi duke ngrënë vezë

Dietologia australiane Sharon Natoli, zbuloi se vezët janë sekreti për të pasur një trup fantastik. Ajo shpjegoi se nuk është nevoja për të përdorur pluhura proteinike të kushtueshme, duhet të shtoni

Lexo më shumë

Diabeti dhe shëndeti publik

Nga: Shefqet Deliallisi

Në editorialin e revistës prestigjioze mjeksore Lancet në qershor 2010 “Diabeti- është koha të ndryshojmë qasjen tone” theksohet: “Mjeksia ndoshta është duke e fituar betejën për kontrollin e nivelit

Lexo më shumë

Dr.Tritan Kalo këshillon!

Mjeku i njohur Tritan Kalo këshillon përmes profilit të tij në Facebook miqtë por edhe pushuesit në këtë periudhë pushimesh të kenë kujdes nga “Conjuctivitis” e njohur ndryshe edhe si

Lexo më shumë