Stil & Jetë

Të luash rolin e viktimës

Shumë njerëz e ndjejnë veten si viktima të dikujt ose diçkaje; sidomos shumica e tyre e ndjen veten si viktima të prindërve të tyre. ”Dikush“ brenda tyre mendon, se po të kishin qenë prindërit e tyre ndryshe ose më të mirë, ose po të kishin patur

Lexo më shumë

Yti mishin ta ha, por kockën ta ruan

Shumica e njerëzve mendojnë se xhelozia mes motrave e vëllezërve ndodh vetëm në fëmijëri, gjatë viteve të shkollës kur grinden për libra, lojëra apo vëmendjen e prindërve. Por në fakt xhelozia vazhdon edhe në moshë të rritur, madje mund të bëhet

Lexo më shumë

Thuaj një fjalë të mirë!

Sipas shumë studimeve punonjësit që ndihen të vlerësuar në punë, shkojnë me kënaqësi dhe si rezultat japin më shumë rendiment sesa ata që me zor ngrihen nga shtrati, jo për dembelizëm më tepër sesa

Lexo më shumë

Zhvishi Këpucët e Vjetra!

Çfarë janë këpucët tona të vjetra?

”Këpucët e vjetra”, me të cilat ne ecim, janë modelet dhe zakonet e të menduarit, e të ndjerit dhe e sjelljes, që janë krijuar para shumë kohësh. Ato u transmetuan

Lexo më shumë

Trauma emocionale

Trauma. Kjo fjalë të sjell në mendje efektet e ngjarjeve madhore si lufta, përdhunimi, rrëmbimi, pengmarrja, abuzimi ose mbijetesa nga katastrofat natyrore. Termi psikologjik për gjëndjen emocionale

Lexo më shumë

Keni ndihmuar ndonjëherë?

Kemi parë shpesh individë, ose organizata që marrin inisiativa në dobi të njerëzve në nevojë. A është kjo sjellje tregues i bujarisë së tyre, përkushtimit apo nën gjithçka që shohim fshihet

Lexo më shumë