Bota Shqiptare

Trashëgimia natyrore e Shqipërisë

“Trashëgimia natyrore e Shqipërisë” (Vlerat, rreziqet dhe menaxhimi) është libri më i ri nga Prof. Dr. Perikli Qiriazi, botim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë.

Sipas studiuesit Qiriazi kur pjesë e trashëgimisë janë vlera të mjedisit natyror

Lexo më shumë

Bukuritë malore shqiptare

 

Parku Kombëtar i Thethit- Ndodhet në një distancë prej 70 km nga qyteti i Shkodrës në zemër të alpeve shqipëtare. Parku në fjalë ka një sipërfaqe prej 2.630 hektarë dhe shtrihet në një lartësi që

Lexo më shumë

O Moj Shqypni!

Nga: Pashko Vasa

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,

Kush te ka qitë me krye n'hi?

Ti ke pas kenë një zojë e randë,

Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Ke pasë shumë t'mira e begati,

Me varza t'bukura e me djelm

Lexo më shumë

S’ka si vallet shqiptare

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera. Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë