Bota Shqiptare

Gjuha shqipe në sytë e të mëdhenjve

Poezi kushtuar gjuhës shqipe nga: Ndre Mjeda. Gjergj Fishta, Naim Frashëri, Ismail Kadare, Mitrush Kuteli, Hil Mosi

GJUHA SHQIPE - Ndre MJEDA Përmbi za që lshon bylbyli,
gjuha shqipe m'shungullon
përmbi er' që jep zymbyli,
pa da zemren ma

Lexo më shumë

Bukuritë malore shqiptare

 

Parku Kombëtar i Thethit- Ndodhet në një distancë prej 70 km nga qyteti i Shkodrës në zemër të alpeve shqipëtare. Parku në fjalë ka një sipërfaqe prej 2.630 hektarë dhe shtrihet në një lartësi që

Lexo më shumë

O Moj Shqypni!

Nga: Pashko Vasa

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,

Kush te ka qitë me krye n'hi?

Ti ke pas kenë një zojë e randë,

Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Ke pasë shumë t'mira e begati,

Me varza t'bukura e me djelm

Lexo më shumë

S’ka si vallet shqiptare

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera. Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Parqet Arkeologjike Shqiptare

Pasuritë që kemi trashëguar si komb janë të shumta. Mes trashëgimive kulturore shqiptare renditen edhe parqet arkeologjike.

1. Finiqi ndodhet 8 km në lindje të qytetit të sotëm të Sarandës dhe rreth

Lexo më shumë