Bota Shqiptare

Muzeu i Kosovës

Muzeu i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërsa ndërtesa me arkitekturë austro-hungareze daton që nga viti 1885/6. Ajo ka për qëllim ruajtjen, mbrojtjen dhe prezantimin e Trashëgimisë Kulturore të Kosovës.

Muzeu i Kosovës përfshin një

Lexo më shumë

Hidhni vallen shqiptare !

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera.  Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Lezha gatuan

Për herë të parë Bashkia Lezhë organizoi Festivalin e Gastronomisë: ''Lezha Gatuan”. Merrnin pjesë restorantet më të njohur, kuzhinierët më të mirë, ku spikati një menu me plot krijimtari dhe shije

Lexo më shumë