Bota Shqiptare

Bukuritë malore shqiptare

 

Parku Kombëtar i Thethit- Ndodhet në një distancë prej 70 km nga qyteti i Shkodrës në zemër të alpeve shqipëtare. Parku në fjalë ka një sipërfaqe prej 2.630 hektarë dhe shtrihet në një lartësi që varion nga 600–2.570 metra mbi nivelin e detit

Lexo më shumë

O Moj Shqypni!

Nga: Pashko Vasa

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,

Kush te ka qitë me krye n'hi?

Ti ke pas kenë një zojë e randë,

Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Ke pasë shumë t'mira e begati,

Me varza t'bukura e me djelm

Lexo më shumë

S’ka si vallet shqiptare

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera. Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Parqet Arkeologjike Shqiptare

Pasuritë që kemi trashëguar si komb janë të shumta. Mes trashëgimive kulturore shqiptare renditen edhe parqet arkeologjike.

1. Finiqi ndodhet 8 km në lindje të qytetit të sotëm të Sarandës dhe rreth

Lexo më shumë

Brenda Muzeut të Onufrit

Nëse shkon të vizitosh Kalanë e Beratit ndonjë ditë, mos e lër pa parë Muzeun e Onufrit, i cili mban këtë emër për nder të njërit prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shek. XVI.

Lexo më shumë