Bota Shqiptare

Naim Frashëri: Bagëti e Bujqësi

O malet' e Shqipërisë e ju o lisat' e gjatë!

Fushat e gjëra me lule, q'u kam ndër mënt dit' e natë!

Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt' e kulluar!

Çuka, kodra, brinja, gërxhe dhe pylle të gjelbëruar!

Do të këndonj bagëtinë që mbani ju e

Lexo më shumë

S’ka si vallet shqiptare

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera. Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Parqet Arkeologjike Shqiptare

Pasuritë që kemi trashëguar si komb janë të shumta. Mes trashëgimive kulturore shqiptare renditen edhe parqet arkeologjike.

1. Finiqi ndodhet 8 km në lindje të qytetit të sotëm të Sarandës dhe rreth

Lexo më shumë

Brenda Muzeut të Onufrit

Nëse shkon të vizitosh Kalanë e Beratit ndonjë ditë, mos e lër pa parë Muzeun e Onufrit, i cili mban këtë emër për nder të njërit prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shek. XVI.

Lexo më shumë

Made in Albania

Produkte shqiptare si këto i kërkon gjithë bota 

E keni parasysh kur hani sallatë domate dhe nuk ju shijon si më parë? Nuk ka as aromën e domates së dikurshme. Madje dhe formën e ka shumë të bukur

Lexo më shumë

Arti në Kodikët e Beratit

Nga: MOIKOM ZEQO

Leksikoni i kodikëve të Shqipërisë ka në një farë mënyre si paradigmë të brendshme Kodikët e Beratit si një ftillesë shkrimore dhe bibliografike metropolitane. Në shumë pikëpamje Kodikët e Beratit

Lexo më shumë