Bota Shqiptare

Në divanin lunxhot!

Nga: Vasil Tole

Divani lunxhot vazhdon të jetë aktiviteti më i veçantë që i kushtohet trashëgimisë sonë shpirtërore në Shqipërinë e Jugut. 

Dikur fjala divan kishte kuptime që fillonin që me "trupë e zgjedhur

Lexo më shumë

Po ndodh në Berat!

Është bukur të jesh me pushime e midis ditëve të rezervuara të bësh një shkëputje për turizëm kulturor në Berat. Diçka e bukur do ia tërheqë vëmendjen edhe turistit më të lodhur. Këto ditë për

Lexo më shumë

Muzeu i Kosovës

Muzeu i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërsa ndërtesa me arkitekturë austro-hungareze daton që nga viti 1885/6. Ajo ka për qëllim ruajtjen, mbrojtjen dhe prezantimin e Trashëgimisë Kulturore

Lexo më shumë

Hidhni vallen shqiptare !

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera.  Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Lezha gatuan

Për herë të parë Bashkia Lezhë organizoi Festivalin e Gastronomisë: ''Lezha Gatuan”. Merrnin pjesë restorantet më të njohur, kuzhinierët më të mirë, ku spikati një menu me plot krijimtari dhe shije

Lexo më shumë