Për prindërit

Shkolla që shkatërron

Një herë u mblodhën kafshët e shpendët në pyll dhe vendosën të çelnin një shkollë. Mes tyre ishin edhe lepuri, zogu, kastori, peshku dhe ngjala. Këta ishin më ambiciozët dhe prandaj formuan këshillin e drejtorëve. Lepuri ngulte këmbë që në programin

Lexo më shumë

Që fëmijët të kursejnë pará

Kur bëni një xhiro në qendra tregëtare dhe fëmija juaj kërkon t’i blini diçka të shtrenjtë, çfarë i thoni si justifikim për të mos e blerë? Disa i thonë të vërtetën se çmimi është tepër i lartë dhe nuk mund të shpenzojnë aq shumë. Por a e kupton

Lexo më shumë

Argëtohu me fëmijët !

Keni një ditë pushim dhe nuk dini si të argëtoheni me fëmijët? Mjaft shkuat nëpër qendra tregëtare dhe mos merrni pajisje elektronike  me vete. Pranvera po vjen, ditët me diell po ashtu. Më mirë

Lexo më shumë

Keni fëmijë të lëvizshëm?

Fëmija juaj nuk rri një minutë pa lëvizur, ngjitet nëpër divanë e kolltuqe, hidhet e kërcen prej tyre. Flet pa pushim, pa u lodhur një çast. Kur ulet të bëjë detyrat, ëndërron me sy hapur dhe

Lexo më shumë

Ç’lloj prindi jeni?

Stilet e prindërimit janë përkufizuar si sjellje specifike që prindërit përdorin për rritjen e fëmijëve të tyre. Janë katër stile të prindërimit të përcaktuar, si: stili autoritar, stili indiferent

Lexo më shumë

Pse na gënjejnë fëmijët?

Fëmijët gënjejnë. Ky është një fakt që shumë prindër e konfirmojnë. Duket se nuk është e nevojshme të jepen instruksione për gënjeshtrën, as të inkurajohet ajo. Ata thjesht gënjejnë. Fëmijët

Lexo më shumë

Prindër në shkollë

E dini që kur prindërit  përfshihen në problemet e shkollës fëmijët e tyre ecin mirë me mësimet? Të ndërtosh një marrdhënie të mirë prindër -shkollë do të thotë se prindërit dhe shkolla komunikojnë

Lexo më shumë