Për prindërit

Fëmijët e sotëm - Nga Albana Lifschin

Në vitin ‘95, në Manhattan u bëmë bashkë një grup emigrantësh dhe kujtuam me nostalgji jetën e Tiranës, kafet tek Pallati i Kulturës, pastat me peta të Kafe Florës, xhiron e madhe në bulevard dhe diskutuam që si mund të mbajmë edhe këtu po ato

Lexo më shumë

Mësuesi që u thotë JO notave

Një mësuese, pasi u dorëzoi rezultatet e provimit prindërve, shkruajti këto rreshta në dërrasë të zezë:

“Unë nuk qesh e zonja të them Jo! 
Jo notave! Ndarjes së fëmijëve në bazë të asaj që mund të

Lexo më shumë

Shkolla që shkatërron

Një herë u mblodhën kafshët e shpendët në pyll dhe vendosën të çelnin një shkollë. Mes tyre ishin edhe lepuri, zogu, kastori, peshku dhe ngjala. Këta ishin më ambiciozët dhe prandaj formuan këshillin

Lexo më shumë

Që fëmijët të kursejnë pará

Kur bëni një xhiro në qendra tregëtare dhe fëmija juaj kërkon t’i blini diçka të shtrenjtë, çfarë i thoni si justifikim për të mos e blerë? Disa i thonë të vërtetën se çmimi është tepër i lartë dhe

Lexo më shumë

Argëtohu me fëmijët !

Keni një ditë pushim dhe nuk dini si të argëtoheni me fëmijët? Mjaft shkuat nëpër qendra tregëtare dhe mos merrni pajisje elektronike  me vete. Pranvera po vjen, ditët me diell po ashtu. Më mirë

Lexo më shumë

Keni fëmijë të lëvizshëm?

Fëmija juaj nuk rri një minutë pa lëvizur, ngjitet nëpër divanë e kolltuqe, hidhet e kërcen prej tyre. Flet pa pushim, pa u lodhur një çast. Kur ulet të bëjë detyrat, ëndërron me sy hapur dhe

Lexo më shumë