Zona e krijuesve

‘Sherifi’ - Tregim nga Vangjush Saro

Në hotel kishte mushkonja. Por ato do të bëheshin të mërzitshme e të lodhshme në mbrëmje. Gjatë mbasdites, telashi pati një tjetër emër. Ata nuk ishin sistemuar mirë ndër dhoma, kur diku mes djemve plasi një sherr. I përfshirë në këtë grindje

Lexo më shumë

Njeriu i vulës - Tregim nga Faruk Myrtaj

Gjer atë ditë, shefat e Pallatit thuajse nuk e dinin. I njihnin vetëm duart, më saktë parakrahët, shpullën, gishtërinjtë dhe thonjtë, thonjtë kur ai zgjaste dosjet përmes sportelit. Përpikmëria e lëvizjeve, korrektesa e shkujdesur gjatë dorëzimit të

Lexo më shumë

Dehja - Nga Artan Gjyzel Hasani

Dehja është një siklet i fisëm

që ndodh gjithnjë në kohën e duhur...

i paqëllimtë si vështrimi

që nxjerr jashtë të fshehtat e shpirtit

pa u ndjerë kurrë fajtor

kur në shoqëri me veten pimë

Lexo më shumë

Kockat e fildishta - Nga Vangjush Ziko

Jo shtëpi
po kukull nur
muret gur më gur
me gëlqere të bardhë
lyer

Kotet e bukura
si kostumi
në stendat e muzeut
veshur
me ëndrrat e shtrenjta

Vila përbri
(stolisur si ruspi)
ia thyen tjegullat

Lexo më shumë

Lypsari - Nga Kristaq Turtulli

Në stol dërrase,

Anës lulishtes dhe rrugës së madhe,

Jetonte një njeri.

S’ kish emër, e thërrisnin lypsari.

Çdo mëngjes lahej me bulës vese,

Që lëvizte kah drite.

Era lëkundte degët e

Lexo më shumë