Komunitet

Recital i Emigrantit - Nga Vangjush Ziko

  • Published in Krijimtari

O Zot,

shëtit rrugëve të qytetit tim

të gjej dy sy

që më njohin

dhe i njoh

(më kot!)

Në lulishten tënde

me trëndafila

dhe mermer lëbyrës

i njoha të gjithë, o Zot,

miqtë dhe shokët e mi

të fjetur,

Psallnin të përgjunjur

meshën e përshpirtjes

të tokës

që po braktiset.