Zona e krijuesve

Lypsari - Nga Kristaq Turtulli

Në stol dërrase,

Anës lulishtes dhe rrugës së madhe,

Jetonte një njeri.

S’ kish emër, e thërrisnin lypsari.

Çdo mëngjes lahej me bulës vese,

Që lëvizte kah drite.

Era lëkundte degët e shelgjeve.

Krihej me krehrin e rezeve

Lexo më shumë

Më quajnë Luna - Nga Flurans Ilia

Nuk e di se kush më pagëzoi me këtë emër. Në jetën time, e gjithë raca mashkullore që kam ndeshur, kanë qenë të hipnotizuar nga fakti se sytë e mi përngjajnë me shkëlqimin dhe formën e plotë të

Lexo më shumë