Zona e krijuesve

Zakone prapanike-tregim

Nga: Ajkuna Dakli

- Zbrisni që aty – thotë gjyshja, po ne bëjmë sikur nuk dëgjojmë. Eshtë fillim tetori dhe janë pjekur hurmat. Kemi hipur në një degë hurme të dy me Kolin dhe po qeshim me lot duke përfytyruar se si mund t’i qëllonim gjermanët me hurma- siç i

Lexo më shumë

Sy buzëqeshje-poezi

Nga: Anila Erindi

Sy buzëqeshje

( poezi kushtuar Andrea Bocelli)

 

Ah sa dua, të kundroj

Magjinë e syve të tu

Atë ditë ishin ulur mbi skrivani

Dhe diçka heshtur

Ndër dhëmbë lexonin

Qerpikët shtrirë

Në një pentagram muzike

Brenda mi-fa-sol nën zë

Lexo më shumë