Zona e krijuesve

E dashur milingonë - Nga Artan Gjyzel Hasani

Atdheu është një shaka e hidhur

që bënë me ty kur ishe e vogël…

e kishin fjalën për Atdheun e tyre

dhe kur u rrite e kuptove që Atdheu yt

ishte një gënjeshtër…

Atdheu është një ndërtim pa leje

i shqyer dyersh e kanatash…

Atdheu është Kullë

Lexo më shumë

Sytë e Virgjëreshës - Tregim nga Kristaq Turtulli

-Adrian, të kërkon mjeshtër Vrami, - dëgjoj të më thërresnin nga poshtë.

I nervozuar rrotullohem në dërrasat e skelës. Dalloj fytyrën e rrumbullakët si meshë e murgut të vogël Oshma.

-Hë, çdo? - i shfryj.

Murgu kafshon karotën me dhëmbët e

Lexo më shumë

Dehja - Nga Artan Gjyzel Hasani

Dehja është një siklet i fisëm

që ndodh gjithnjë në kohën e duhur...

i paqëllimtë si vështrimi

që nxjerr jashtë të fshehtat e shpirtit

pa u ndjerë kurrë fajtor

kur në shoqëri me veten pimë

Lexo më shumë