Letërsi

Qyteti i vdekur - Nga Bardhyl Londo

Qyteti vdiq.

Sheshi qendror si nje tru i stërmadh

ngurosur nga infarkti.

Rrugët kryesore -

arterie të ngrira,

në to nuk gjallon më gjaku.

Skelete restorantesh,

kufoma baresh,

shetitore të ngrira si me urdhër magjistarësh.

Netë të

Lexo më shumë

Dashnorë të varfër - Nga Albana Lifschin

Ata ishin ulur përballë njeri-tjetrit tek një McDonald’s. Ai mbante shtrënguar në pëllëmbë dorën e saj të vogël. Kishte qenë vajza e ëndrrave të tij në shkollën e mesme. Ishin mësuar t'i linin takimet tek oborri i shkollës me të rënë mbrëmja. Dera e

Lexo më shumë

E mërkura e përhime - Nga Ndue Ukaj

Nga: Ndue Ukaj

Mosmarrëveshja e përhershme

si kjo e mërkure gri

rrëshqet para këmbëve të mia.

Kur Eva takoi gjarprin

dhe pa mollën-

ajo u shastis

dhe u shtang nga tundimi.

Prandaj çdo gjë është

Lexo më shumë

Një atdhe tjetër – Nga Luan Rama

Si mund të krijosh një atdhe
atë të një dashurie tjetër
të shpirtit, mallit e dhimbjes
ku dhe indigjenët e gratë e botës
bëhen të dashurit e tu,
si mund të vdesësh dhe të vazhdosh të jetosh

Lexo më shumë

Asgjë - Nga Ndue Ukaj

Nga: Ndue Ukaj

Qershitë janë pjekë dhe s’janë të ambla si vitin e kaluar.

Babai im thotë se sivjet pranvera ishte e vonuar,

por mua s’më pëlqen ky konstatim.

Atëherë hapa dritaren dhe pashë gjethet e

Lexo më shumë