Blog

Disidenca fshatare - Nga Artan Fuga

Shpesh diskutohet a ka pasur disidenca masive në kohen e komunizmit në Shqipëri? Sigurisht ka pasur, shtresa antikomuniste, individë që rezistuan, u ndeshkuan, vranë, burgosën.

Por, unë dua të flas

Lexo më shumë

Kuja profetike - Nga Edison Ypi

Nënës së Eqerem Bej Vlorës i kishin mbetur nja 30 hyzmeqarë. Kaq hyzmeqarë mund ti sillnin Bejlereshës, jo një gotë ujë, por tërë Vjosën. Megjithatë Bejleresha vuri kujën me duart nga qielli: Boboooo

Lexo më shumë

Vëllezërit Rama - Nga Ilir Levonja

Ilir Levonja - Florida, SHBA

E pashë shkarazi. Një demokrat rrogozhinas i tha Agron Shehajt se nuk kemi një Edi Rama, por dy të tillë. Njëri është ai në qeveri dhe tjetri në krye të opozitës. I ke

Lexo më shumë